С 212 млн. лв. ще бъде подкрепено развитието на индустриалните

...
С 212 млн. лв. ще бъде подкрепено развитието на индустриалните
Коментари Харесай

Наливат 212 000 000 лева в индустриалните зони и паркове у нас

С 212 млн. лева ще бъде подкрепено развиването на индустриалните зони и паркове в България по Плана за възобновяване, осведоми Министерството на нововъведенията и растежа (МИР).

Процедурата ще започва през април, а кандидатстването ще бъде напълно електронно.

Министерството ще отвори за кандидатстване мярка по Плана за възобновяване и резистентност – над 212 млн. лева за развиването на индустриални зони и паркове в България. Минималният размер на безвъзмездната помощ за план ще е 3 млн. лева, а оптималният – 40 млн. лева

В момента процедурата е на публично разискване, като се чака откакто то завърши на 23 март и бъдат отразени всички получени мнения, кандидатстването да започва през месец април напълно електронно, това стана ясно от думите на Анна Лютакова, шеф на дирекция " Инструменти за ведомството.

Лютакова уточни, че оператори на индустриални зони и паркове могат да аплайват с инфраструктурни планове за пътища, ЖП-връзки и други детайли на довеждаща и вътрешна техническа инфраструктура, здания за лаборатории за научни проучвания и създаване на зарядни станции за електрически автомобили.

" По " Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения " ( " AttractInvestBG " ) " ще могат да аплайват всички оператори на всички индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или в напреднал стадий на развиване ", разгласи тя. По думите й, претендентите могат да вземат участие самостоятелно – за вътрешната инфраструктура в парка или зоната, или в партньорство с общини, Агенция пътна инфраструктура, Национална компания " Железопътна инфраструктура " или ВиК оператори – за довеждащата инфраструктура до парка или зоната.

Лютакова посочи, че Индустриалните зони и паркове са място за привличане на вложения и са главен инструмент за реиндустриализация и разкриване на нови производства и работни места у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР