С 15 години ще бъде продължен концесионният договор за находище

...
С 15 години ще бъде продължен концесионният договор за находище
Коментари Харесай

С 15 години се удължава концесионният договор за находище „Петровица”

С 15 години ще бъде удължен концесионният контракт за находище „ Петровица ”, ситуирано на територията на област Смолян.

Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, приемайки смяната, поискана от концесионера – „ Горубсо-Мадан ” АД. От сдружението стимулират настояването си с съществуването на оставащи ресурси в находището, които биха останали неиззети.

Възможността за продължение на периода на концесионния контракт е регламентирана в член 36, алинея 2 от Закона за подземните благосъстояния.

Министерският съвет промени и обсега и размера на дължимата от концесионера банкова гаранция, която към този момент ще обезпечава осъществяването на всички договорни отговорности и условия за реализиране на концесията. До момента концесионерът е предоставял нужната банкова гаранция в сходство със старите правила, годни към датата на сключване на контракта. Актуализират се и договорните клаузи, регламентиращи контролните пълномощия на министъра на енергетиката, както и отговорността на концесионера при несъблюдение на договорни отговорности.

Концесионният контракт за находище „ Петровица ” е подписан през 2001 година От него се добиват железни потребни изкопаеми – оловно-цинкови руди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР