С 14 руски самолета Су-25 за наземно нападение, купени от

...
С 14 руски самолета Су-25 за наземно нападение, купени от
Коментари Харесай

Блумбърг: Украйна разполата с 14 самолета СУ-25, дошли от България

С 14 съветски самолета Су-25 за наземно нахлуване, купени от България, разполага Украйна, Това оповестява " Блумбърг ". Изданието прецизира, че самолетите са купени от страната ни от страни от НАТО и доставени на Украйна.

В края на предходната година Народното събрание одобри решение за изпращане на военна помощ на Украйна. 175 депутати гласоподаваха " за ", 49 - " срещу ", 1 се въздържа. Решението бе подкрепено от ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ". Против бяха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Единият глас " въздържал се " пристигна от " Продължаваме промяната ".

Решението се забави доста, защото по време на държавното управление на Кирил Петков Българска социалистическа партия бе съдружен сътрудник. И социалистите бяха декларирали, че в случай че Народното събрание одобри такова решение, то социалистите ще изоставен държавното управление.

Тогава се одобри решение за помощ за Украйна, което обаче изключваше военна помощ.

Още от началото на войната обаче има неофициални информации, че Украйна разполага с българско оръжие, което обаче минава през Полша и се реекспортира.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР