С 14,6% пазарен дял Samsung Electronics измести гиганта в производството

...
С 14,6% пазарен дял Samsung Electronics измести гиганта в производството
Коментари Харесай

Samsung измести Intel от лидерската позиция при производителите на полупроводници

С 14,6% пазарен дял Samsung Electronics измести колоса в производството на чипове Intel от лидерската позиция в международната промишленост за произвеждане на полупроводници през 2017 година, заяви в четвъртък изследователската компания Gartner. Това е първият път, в който Intel отстъпва водачеството от 1992 година насам. Приходите от полупроводникови артикули в международен мащаб възлизат на 419,7 милиарда $ през 2017, което е нарастване от 22,2% по отношение на 2016 година

 1

" Най-големият снабдител на памет-чипове - Samsung Electronics - завоюва максимален пазарен дял с 52.6% растеж на приходите и измества от първото място Intel. На памет-чиповете се дължи над две трети от растежа на пазара на полупроводници през 2017 година и те се трансформират в най-обемната категория в този сегмент ", съобщи Андрю Норууд, вицепрезидент по проучванията в Gartner.

Приходите на Intel са нарастнали с 6,7% през 2017 година, като съществена причина за това е растежът от 6% в приходите от процесори в центровете за данни, подбуден от възходящото търсене от страна на доставчиците на облачни и информационни услуги. Ръстът при процесорите на Intel за лични компютри е дребен - 1,9%, само че междинните цени на обичайните настолни компютри още веднъж потеглят нагоре, след години на спад.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР