С 12 гласа за правната комисия в парламента прегласува закона,

...
С 12 гласа за правната комисия в парламента прегласува закона,
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли ветото върху прокурора, който ще разследва главния

С 12 гласа " за " правната комисия в Народното събрание прегласува закона, който основава фигурата на прокурор, който ще проверява основния, и по този начин отхвърли ветото на президента. Седем бяха срещу.
Държавният глава уточни пет аргумента за връщане на новия текст, заложен в Наказателно-процесуален кодекс и правосъдния закон. Сред тях беше, че концепцията не е била подложена на необятно публично разискване, а и се нарушават съществени конституционни правила - автономността на основния прокурор и на всички прокурори, равенството на жителите пред закона.
Против предлагането се оповестиха още Висш съдебен съвет, Висшият адвокатски съвет, самата прокуратура.
 Сутрешни разногласия сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ за гласуването на парламентарните избори Сутрешни разногласия сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ за гласуването на парламентарните избори
Разгорещени разногласия по остта Българска социалистическа партия – ГЕРБ за идните парламентарни избори се развихриха в студиата на утринните блокове на Нов...
" ГЕРБ ще гласоподава за наново приемане на закона. Не споделяме претекстовете на президента ", съобщи Красимир Ципов. Той е един от създателите на предлагането.
Според него достолепие на плана било, че за първи път контрола върху отхвърли да се образува досъдебно произвеждане, е поверен на съда.
Той добави, че рецензиите били неоснователни.
Крум Зарков от левицата попита за какво се постанова въвеждането на новата фигура, може ли да се подсигурява, че наблюдението ще отпадне и какво ще стане, в случай че Венецианската комисия не одобри това решение на разногласието.
 Лозето не ще молебствия, то желае мотика - по този начин и с българската политика Лозето не ще молебствия, то желае мотика - по този начин и с българската политика
Лозето не ще молебствия, то желае мотика - по този начин и с българската политика. С тези думи българският президент Румен Радев свърза днешният прочие..
" Това е вероятното решение, а не единственото. Времето ще покаже по какъв начин се ще произнесе Венецианската комисия. Не мога да предвиждам какви мнение ще постъпят ", отговори Ципов, представен от 24 часа.
Според Зарков " този спор се превръщал в анекдотичен " и решението било неясно.
За наново гласоподаване за закона се разгласи и Християн Митев от Обединените патриоти.
Предстои по ветото да се гласоподава и в пленарната зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР