С 12 гласа за, 5 против и един въздържал се

...
С 12 гласа за, 5 против и един въздържал се
Коментари Харесай

Правната комисия на НС отмени ротацията на председателите на Комисията за контрол на службите

С 12 гласа " за ", 5 " срещу " и един " въздържал се " правната комисия в Народно събрание одобри смяна в правилника на Народното събрание, с която анулира ротационното председателство на Комисията за надзор на службите. Така, на процедура беше отнето председателството на " Възраждане ", защото съгласно парламентарното болшинство това би било опасност за националната сигурност. Ротацията на ръководителите на Комисията за надзор на службите е в действие от 46-тото Народно заседание. Според настоящите правила, представител на " Възраждане " трябваше да оглави тази комисия от началото на сегашния парламентарен сезон, само че водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски предишния петък реагира, че " това би било отблъскващ пробив в националната ни сигурност " и внесе предложение за незабавни ремонти в правилника, с които да се анулира ротационното председателство за тази комисия.

Срещу претекстовете за поискана смяна остро възрази депутатът от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков като оспори и изказванията, че Комисията не е работила, че ротационният ръководител водил до смяна в политиката на Комисията и най-после сподели, че за всички е ясно, че тази смяна не е обвързвана с описаното в претекстовете. На същата позиция беше и Петър Петров от " Възраждане ", който назова смяната в правилника: " политическа и анти- " Възраждане " лустрация ". 

Коментар направи и водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов. Според него, не е проблем, в случай че партията загуби председателското място в Комисията за надзор на службите за сигурност: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР