С 11 040 536 лева се увеличава ангажиментът на разходите, които

...
С 11 040 536 лева се увеличава ангажиментът
на разходите, които
Коментари Харесай

С 11 млн. лв. се увеличава ангажиментът на разходите на МРРБ за 2019 г., свързани с пътя Мездра – Ботевград

С 11 040 536 лв. се усилва ангажиментът на разноските, които може да бъдат поети през 2019 година по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството, свързани с модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

През септември 2019 година държавното управление пое ангажимент за обезпечаване на 419 327 906 лв., които ще бъдат обезпечени от приходите от смесената система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа в интервала 2020-2023 година След привършване на процедурите за избор на реализатори и сключването на договорите за проектиране и строителство, както и за строителен контрол, общата стойност на средствата, нужни за реализирането на плана са 430 368 442 лв., което налага промяна в постановлението на Министерския съвет и поетите ангажименти.

Проектът за модернизацията на пътя Мездра - Ботевград ще бъде първият, при който ще се ползва нова скица на плащане.

Тя планува цялата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи по договорите за двата сектора, на които е разграничено трасето, да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителните дейности.

За да стартира осъществяването на проекта през тази година, държавното управление увеличи размера на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развитие и благоустройството.

Отсечката Мездра - Ботевград, чиято модернизация стартира през октомври, ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път като се развива по нов терен в секторите, обхождайки селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена с цел понижаване на въздействието на шума и нездравословните излъчвания от тежкото транзитно придвижване върху жителите на населените места. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията. Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища „ Мездра “, „ Дърманци “, „ Ребърково “, „ Люти дол “, „ Скравена “ и „ Ботевград “. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н. На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м.

Направлението Видин - Ботевград, с обща дължина 167 км, е предпочитан план в инвестиционната стратегия на Министерството на районното развитие и благоустройството и Агенция „ Пътна инфраструктура “ до 2022 година

С построяването на моста „ Нова Европа “ (Дунав мост 2), свързващ градовете Видин, в България и Калафат, в Румъния, това направление през страната ни се използва по-интензивно като най-кратък маршрут между Западна и Централна Европа и Бяло море.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР