С 10 на сто да се увеличат печалбите за студиото

...
С 10 на сто да се увеличат печалбите за студиото
Коментари Харесай

Warner Bros извиват ръцете на киносалоните с Тенет - slava.bg

С 10 на 100 да се усилят облагите за студиото от излъчването на негови филми на огромен екран – такова изискване сложиха от Warner Bros. на киносалоните. Именно под тяхната шапка е първото огромно заглавие, което ще има международна премиера, откакто коронавирусът докара до всеобщо затваряне на залите за прожекции. Става дума за новата продукция на Кристофър Нолан - „ Тенет “.

Дългоочакваната лента би привлякла и в естествени условия огромна публика. Предвид глада на феновете за нови чувства пред огромния екран, в този момент се чака еуфорията към кино лентата да е даже по-голяма. Това слага Warner Bros. в по-силна позиция при провеждането на договаряния с операторите на киносалони по отношение на излъчването на „ Тенет “.

63% от облагите от продажбата на билета ще отиват в джоба на компанията, гласи новата политика на компанията. Това е скок в съпоставяне със междинните стойности, които продуцентските студиа прибират обичайно от боксофиса и които през 2016 година доближават до 53%.

Оборотната компания слага и още условия към киносалоните, които желаят да излъчват „ Тенет “. Сред тях, несъмнено, попада и спазването на всички противоепидемични ограничения, като без значение от политиката в страната или щата феновете ще са задължени да носят маски на всички места в салона като се изключи когато употребяват закупените на терен храни и питиета.

Изисквания има и към продължителността на престоя на „ Тенет “ на огромен екран, оповестяват от IndieWire. Малките оператори, които ще излъчват заглавието единствено в една зала, би трябвало да дадат гаранция, че новата рожба на Нолан ще се задържи в афиша най-малко 4 седмици. За два екрана наложителната продължителността се качва на над 35 дни, за три – на 56 дни. Мултиплексите с над 9 зали за прожекции би трябвало да подсигурят проявлението на „ Тенет “ за най-малко 12 седмици.

В Съединени американски щати филмът ще направи премиерата си на 3 септември. На значително територии обаче „ Тенет “ ще бъде наличен и по-рано. Сред страните, в които това ще се случи, е и България, където премиерното заглавие на Кристофър Нолан ще се завърти дебютно из киносалоните още идната седмица – на 26 август.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР