С 10,3% за седмица поскъпна пакет масло от 125 грама.

...
С 10,3% за седмица поскъпна пакет масло от 125 грама.
Коментари Харесай

Малко по малко: Маслото скочи с 50% за половин година

С 10,3% за седмица нарастна пакет масло от 125 грама. Продуктът добави към цената си 20 стотинки за интервала 2-6 октомври и доближи междинна цена в страната от 2,14 лв. с Данък добавена стойност на едро, демонстрират данни на Държавната комисия по стокови тържища и борси (ДКСБТ).
Очаква се това да се отрази на цените на дребно на продукта в комерсиалната мрежа още през днешния ден.
За по-малко от година цената на маслото се увеличи с близо 50%, на кашкавала с 9%, а на сиренето с 8%, като главната причина за тази наклонност е дефицит на сурово мляко в България и в целия Европейски съюз, защото огромна част от суровината у нас е импорт. Според специалисти изключително осезаемо се усеща нарастването при цената на маслото поради високата централизация на лой, нужна за продукта.
Данните на ДКСБТ демонстрират и ново покачване на цената на краве сиренето с 1,7%, което на едро доближава междинна стойност от 6,15 лв. за кг за миналата седмица. С 2,5% до 0,82 лв. за брой нараства и кофичка от 400 грама кисело мляко над 3%.
С настъпването на студеното време разумно се покачват и цените на множеството плодове и зеленчуци. По-сериозно това се следи при доматите, корнишоните, патладжаните и морковите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР