С 1.729 млрд. лева бюджет ще разполага София през 2020

...
С 1.729 млрд. лева бюджет ще разполага София през 2020
Коментари Харесай

Има ли достатъчно пари за всички райони в София

С 1.729 милиарда лв. бюджет ще разполага София през 2020 година Финансовият проект на общината беше признат от общинския бюджет след 6-часови диспути. Сумата за първи път от години е по-малка спрямо миналата година. През 2019 година първичният бюджет на общината беше 1.75 милиарда лв..

Срещу бюджета за 2020 година гласоподаваха 26 общински съветници - от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и самостоятелният Борис Бонев, които оповестиха, че няма да поддържат документа още при започване на съвещанието. Финансовият проект, препоръчан от администрацията, беше подсилен предстоящо от ГЕРБ/СДС, " Патриоти за София " и Волен Сидеров, който не е част от политическа група.

Основните претекстове срещу бюджета бяха – предлага се " още от същото ", липсват задоволително средства за планове в кварталите, както и неразбираеми цели, с цел да се решат дългогодишни проблеми на града.

Също предстоящо съвсем всички оферти на опозицията за увеличение на приходите и надлежно на разноските за 2020 година бяха отхвърлени.

Кметът Йорданка Фандъкова и съветниците от ГЕРБ дефинираха като операции изказванията, че на регионите и изключително на тези, чиито кметове не са от ръководещата партия, съвсем не се дават средства. Нещо повече - обявиха, че вложенията в кварталите са приоритет в бюджета. Останалите акценти съгласно ръководещите са възстановяване на градския превоз, строителство на детски градини и учебни заведения, възстановяване на качеството на въздуха, озеленяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР