РЗИ-София е открила несъответствия по отношение качеството на водата в

...
РЗИ-София е открила несъответствия по отношение качеството на водата в
Коментари Харесай

Затвориха 6 басейна в столицата

РЗИ-София е разкрила несъответствия по повод качеството на водата в 6 басейна в столицата. От притежателите на откритите басейни се изисква при започване на сезона да дават тридневни проби на Регионалната здравна ревизия, а по-късно - да вършат и независими проби. Нико Стоянов - филтърен механик и химик на един от басейните в София, изясни за БНР, че във водата се слага натриев хипохлорид и други добавки според от РН. Слагат се и препарати срещу водорасли.

" Отделно вършим наше си следене - четири пъти дневно се взимат проби с лакмус и се вижда каква е хлорта, какво е РН, с цел да може да се държи в правила ".

Киселинността на водата би трябвало непрекъснато да се управлява, тъй като се трансформира доста бързо да вземем за пример след дъжд или продължителни горещини. Бистрата вода е аршин, че водата в басейна се поддържа.

" На един замърсен басейн няма да видите дъно, плочки, фуга. Препоръчваме преди да се влиза в басейна да се вземе душ... ".

На откритите басейни най-вече хора се събират в събота и неделя. Спасителите предлагат да не се влиза в басейна към час-два след изобилен обяд и да не се употребява алкохол.

В 6 басейна в столицата са открити несъответствия по повод качеството на водата по химични индикатори. Два от тях имат несъответсвия и по микробиологични индикатори. Това заяви в предаването " Хоризонт до обед " Мариана Петрова- основен контрольор отдел " Здравен надзор " в Регионална здравна ревизия - София:

" Държавният здравен надзор в плувните басейни се прави редовно, без авансово известяван. За София са вписани 48 открити плувни басейна. Към момента те са обхванати с 96 инспекции в тях и над 140 проби, плюс тези, които са с тридневните следващи проби преди стартирането им в употреба. Към днешна дата имаме установени 6 несъответствия по химични индикатори. Два от тях имат и микробиологични индикатори. Задължително стопираме басейна, без източване на водата, краткотрайно, до премахване на несъответствието, когато имаме отклонения по микробиологични индикатори и по характерни химични индикатори, които в избрана композиция и централизация са не както би трябвало ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР