РЗИ – Русе иска съдействие от полиция и кметове за

...
РЗИ – Русе иска съдействие от полиция и кметове за
Коментари Харесай

Над 30 души в област Русе са под наблюдение заради съмнения за коронавирус

РЗИ – Русе желае подпомагане от полиция и кметове за запазване на хората под наблюдаване поради ковид. 20 души от Сингапур са под карантина в хотел във Велико Търново.

Над 30 души в област Русе са под наблюдаване поради подозрения за ковид. Те са се завърнали неотдавна от така наречен рискови страни, в които болестта е публикувана.

Служителите на Здравната ревизия и общопрактикуващите лекари обаче не съумяват да управляват всички. Директорът на РЗИ – Русе доктор Маргарита Николова изиска помощ от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и кметовете по места, които ще спомагат в тази посока.

"Звъним на хората и ги предизвестяваме да не излизат от домовете си и да лимитират контактите. Разчитаме на самосъзнанието на хората ", съобщи шефът на РЗИ - Русе доктор Маргарита Николова, представена от Българска национална телевизия.

Карантина за 25 души в Силистренско поради ковид

Тя заяви, че 20 души от Сингапур, която е измежду рисковите страни, са минали през днешния ден Граничния пункт Дунав мост при Русе. Те са на екскурзия до Велико Търново и са настанени под карантина в локален хотел.

Една жена, завърнала се неотдавна от Италия, малко преди приключването на 14-дневниия период за наблюдаване, бе призната в инфекциозното поделение на УМБАЛ "Канев " на 2 март. Пробите ѝ са изпратени до Националната референтна лаборатория, като резултатите се чакат по-късно през днешния ден или на следващия ден.

Обявиха грипна почивка за учениците цялата в област Русе от 5 до 9 март. Причината е повишение броя на болните от остри респираторни болести и грип вид А и Б при децата от 5 до 14. Отсъстващите възпитаници са над 20 %, което докара до изключителната отмора. Стойностите към момента не разрешават обаче оповестяването на зараза. Следващото съвещание на регионалния щаб за грип и ОРЗ е на 9 март /понеделник/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР