РЗИ е взела проби от зона на водоснабдяване "Стефаново" след

...
РЗИ е взела проби от зона на водоснабдяване "Стефаново" след
Коментари Харесай

РЗИ-Добрич е взела проби от зона на водоснабдяване Стефаново

РЗИ е взела проби от зона на водоснабдяване "Стефаново " след сигнал за нерегламентирано включване на повърхностни води от река Батовска. Това оповестиха от пресцентъра на РЗИ.

В зона на водоснабдяване "Стефаново " попадат следните обитаеми места: с. Одърци, с. Пчелино, с. Славеево, с. Бранище, с. Плачи дол, с. Стефаново, с. Соколник, гр. Добрич - кв. "Добротица ", вилни зони „ Гаази баба “ и „ Лозята “.

Водоснабдяването е от помпена станция "Батово 2 ". През месец януари и месец февруари 2019 година РЗИ - Добрич е взела и анализирала по физико-химични и микробиологични индикатори 5 проби вода от крана на потребителя в 5 обитаеми места от зоната, като не са открити несъответствия с условията на Наредба № 9/2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

На 11 март 2019 година, незабавно след приемане на информацията, е осъществен ориентиран здравен надзор, съпроводен с пробонабиране на общо 18 бр. проби вода от разнообразни пунктове при крана на потребителя във всички обитаеми места от зоната, включително и от помпена станция "Батово 2 ".

В РЗИ - Добрич ще бъдат оценени по физико-химични и микробиологични индикатори 17 бр. проби вода, а 1 проба е изпратена за разбор по физико-химични индикатори в РЗИ - Варна. Към момента се изчакват резултатите от анализите.

РЗИ - Добрич предлага при вероятно подозрение по отношение на качеството на водата при крана на потребителя, за питейно-битови цели да се употребява бутилирана вода от комерсиалната мрежа.

При прилагане на вода от аварийни съдове, същата преди консумация следва да се преварява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР