Рязкото спадане на температурите в Румъния отне живота на 22-годишен

...
Рязкото спадане на температурите в Румъния отне живота на 22-годишен
Коментари Харесай

Сърцето на 22-годишен турист в Румъния спря заради внезапното застудяване

Рязкото намаляване на температурите в Румъния лиши живота на 22-годишен екскурзиант, който умря от прекъсване на сърдечната активност на билото на планинския масив Фъгъраш, оповестява Медиафакс.

Говорителят на Окръжната болница в град Сибиу Дечебал Тодърица съобщи, че в незабавното поделение през миналата нощ са били докарани двама младежи на 22 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мъжът беше докаран в сериозно положение, с тежка хипотермия и прекъсване на дихателната и сърдечната активност. Бяха направени опити за реанимация, само че макар напъните на медицинския личен състав, мъжът не можеше да бъде избавен ", съобщи представителят.

Той посочи, че дамата, която е била със починалия екскурзиант, има измръзвания на горните крака, само че е в устойчиво положение и е в схващане. Тя се намира сега под наблюдаване в болничното заведение в Сибиу, посочи Тодърица.

Двамата туристи са били сюрпризирани от извънредно ниските температури и снеговалежа нощес в региона на хребета на планината Фъгъраш. Те били открити от планински спасители, само че положението на младежа било извънредно тежко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР