Рязкото поскъпване на акциите на Microsoft по време на търговията

...
Рязкото поскъпване на акциите на Microsoft по време на търговията
Коментари Харесай

Бил Гейтс забогатя с 2 млрд. долара само за ден

Рязкото повишаване на акциите на Microsoft по време на търговията в сряда направи Бил Гейтс по-богат с 2 милиарда $. Той остава един от най-големите акционери в компанията със 103 милиона акции, което възлиза на дял от 1,38%, съгласно данни на FactSet.

След като цената на акциите на Microsoft се увеличи по време на търговията в сряда с $19,95 до 295,37 $, акциите на Гейтс в Microsoft към този момент костват към 2 милиарда $ повече.

Акциите на Microsoft нарастнаха през вчерашния ден с цели 7,2%, регистрирайки най-хубавото си процентно нарастване в границите на една сесия на търговия от 10 ноември 2022 година, когато те се покачиха с 8,2%, оповестява БНР.

Ръстът на акциите на Microsoft беше реалност, откакто софтуерният колос регистрира мощни тримесечни резултати, които помогнаха да се потушат някои от терзанията на Уолстрийт по отношение на положението на облачните и софтуерните услуги.

Акциите на Microsoft нарастнаха макар известие от Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство, че ще блокира плануваната договорка на компанията за придобиване на Activision Blizzard Inc. за 69 милиарда $ заради опасения по отношение на конкуренцията на пазара на облачни игри.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР