Рязкото покачване на щатския долар и слабостта в чужбина намалиха

...
Рязкото покачване на щатския долар и слабостта в чужбина намалиха
Коментари Харесай

Дивите валутни колебания струват на международните компании $34 милиарда

Рязкото повишаване на щатския $ и слабостта в чужбина понижиха облагата на интернационалните компании в Съединени американски щати с невиждана сума през второто тримесечие на годината в размер на $34 милиарда, по данни на Kyriba Corp. - софтуерна компания за ръководство на парични средства, представени от Bloomberg.Това е най-високата загуба, записана в интервала от 2013 година насам.

Вече има признаци, че сезонът на докладите за третото тримесечие може да бъде още по-лош, защото се чака щатският $ да остане мощен, а рискът от закъснение на международната стопанска система става все по-ясен.

Влиянието на мощния курс на зелената валута е най-очевидно за американските компании, които извличат част от приходите си от чужбина и са изложени на риск от по-слабото международно ползване. Сред тези корпорации са Domino`s Pizza и PepsiCo, които към този момент предизвестиха, че валутните курсове ще се отразят по-силно от предстоящото на приходите.
 Вероятността за криза в Съединени американски щати през 2023 година доближи 100%
Вероятността за криза в Съединени американски щати през 2023 година доближи 100%

Това сочи прогнозата на Bloomberg Economics

Според разбора на Kyriba съмненията в курса на рублата, канадския $ и еврото са били най-често споменавани по време на диалозите за облагите през второто тримесечие измежду обществените компании с бизнес в чужбина.

Скокът на $ евентуално ще засегне най-силно промишленостите, които изчакват да отчетат приходите си, като да вземем за пример технологиите и материалите, които извличат по-голямата част от продажбите си от чужбина.

Като се има поради огромната пазарна тежест на софтуерни колоси като Apple и Alphabet, които генерират повече от половината от приходите си отвън Съединени американски щати, облагите може да бъдат в допълнение понижени през идващите седмици.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР