Рязко увеличение на новорегистрираните безработни отчита Националният статистически институт за

...
Рязко увеличение на новорегистрираните безработни отчита Националният статистически институт за
Коментари Харесай

НСИ отчита рязко увеличение на новорегистрираните безработни

Рязко нарастване на новорегистрираните безработни регистрира Националният статистически институт за първата седмица на декември - над 14 200 души. Данните са от профилираното наблюдаване на пазара на труда поради COVID-19.
Регистрираните в бюрата по труда от 3 февруари, когато стартира това наблюдаване, до 6 декември, са малко над 361 000 души.
Данните сочат, че за интервала 30 ноември - 6 декември постъпилите на работа посредством бюрата по труда са малко над 3400 души.
За съпоставяне - в последната седмица на ноември (23-29 ноември) новорегистрираните безработни в цялата страна са малко над 6300, а постъпилите на работа - малко над 3720.
За първата седмица на декември най-драстичен е броят на новорегистрираните в София-град - 1264-ма, против единствено 411 души, които са устроени на работа.
В редица други области на страната, измежду които Благоевград, Бургас, Варна, новорегистрираните безработни за първата седмица на декември са по над 1000 души.
Данните от профилираното проучване демонстрират, че общо за интервала 3 февруари - 6 декември постъпилите на работа от записаните в бюрата по труда са малко над 227 500 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР