Рязката смяна на топло със студено крие опасност за здравето.

...
Рязката смяна на топло със студено крие опасност за здравето.
Коментари Харесай

Що е топлинен удар и как да понесем разликата от 45° навън до 20° на затворено?

Рязката промяна на топло със студено крие заплаха за здравето. Климатикът на ниски градуси и пиенето на студена вода също натоварват организъма. В един от огромните търговски центрове термометърът регистрира малко над 28 градуса, а на открито температурата се покачва с съвсем 10 градуса.

„ Основните неща, които можем да създадем, с цел да се предпазим е приема на задоволително течности, като под течности имаме поради вода. Да не са газирани питиета, алкохол, те покачват дехидратацията. Дрехите по-широки материи, да не носим впити облекла, тъй като усилват температурата ", сподели доктор Копринка Петрова, реаниматор в Александровска болница.

В столицата в битката с жегата се включиха и Столична община и Центъра за градска подвижност, които в обедните часове раздаваха вода. Извършват се и инспекции дали климатиците в транспортните средства работят.

„ Въпреки всичко знаете, че заради механически аргументи в избрани линии би могло да се случи да се пуснат по-стари транспортни средства, които не разполагат с подобен вид климатични системи “, уточни Владимир Лазаров, началник отдел „ Маркетинг и продажби “ към ЦГМ.

Основният съвет на специалистите - да се заобикаля излизане в най-горещите часове, изключително за хората с хронични заболявания, възрастни и дребни деца.

„ В най-горещите часове на деня е доста значимо да се реши първо дали е неотложно излизането на открито. Особено за възрастните хора, за дребни деца и хора със сърдечно-съдови болести и такива със затлъстяване. Това са групи, които са предразположени към възможни признаци на топлинен или безоблачен удар. Такова положение не е по никакъв начин за занемаряване, тъй като може да докара до загуба на схващане и изпадане в кома и даже гибел ”, поучава зам.-генералният шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР