Рязката промяна на времето създава дискомфорт на голяма част от

...
Рязката промяна на времето създава дискомфорт на голяма част от
Коментари Харесай

Резките промени може да ни разболеят

Рязката смяна на времето основава дискомфорт на огромна част от хората. Те се дефинират като " метеорологично чувствителни " и при тях рискът от затруднения е засилен, изясняват лекарите. Организмът реагира на промените на околната среда с смяна в тонуса на кръвоносните съдове, скоростта на кръвотока, честотата на сърдечните съкращения и дълбочината на дишането. По-малко забележими, само че също толкоз значими за здравословното положение са измененията на хормоналния статус и ферментния състав на течностите в организма.

Здравият човек е кадърен задоволително бързо да се приспособява към измененията. Метеорологично сензитивните хора реагират на смяната на времето със уязвимост, главоболие, мъчителни чувства в ставите и мускулите. Смята се, че засилената сензитивност към времето се предава по завещание, само че по принцип тя е по-присъща на дамите и хората, страдащи от сърдечно-съдови болести.

Например при промяна на атмосферните циклони се получава повишение на атмосферното налягане. Човешкият организъм реагира с повишение на артериалното налягане, което от своя страна може да докара до поява на признаци на хипертония.
В сходни моменти експертите предлагат да се понижи темпа на работна активност, да се одобряват повече течности – най-добре билков чай и други, които съдържат успокояващи съставни елементи.

При намаляване на атмосферното налягане се следи утежняване на времето и поява на ниска облачност. В такива обстановки изключително се утежнява положението на хипотониците (хората с ниско кръвно налягане).
Дъждовните есенни дни и студената зима са причина за изостряне на болесттите на нервната система и появяването на меланхолия. Между сезоните, при внезапните промени в атмосферното налягане се покачва заплахата от инсулти и инфаркти, а вятърът е причина за изостряне на болесттите на ставите и мускулите.

Появата на така наречен магнитни стихии може да бъде причина за утежняване на положението на хората, чувствителни към времето. През този интервал лекарите предлагат да се одобряват витамини от група В и С, които укрепват съдовете и въздействат благотворно на нервната система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР