Рязък скок на случаите на маймунска шарка в САЩ регистрираха

...
Рязък скок на случаите на маймунска шарка в САЩ регистрираха
Коментари Харесай

CDC: С над 5800 заразени САЩ водят по разпространение на маймунска шарка в света

Рязък скок на случаите на маймунска шарка в Съединени американски щати записаха през последната седмица Центровете за надзор на болесттите (CDC). Броят на инфектираните надвиши 5800 към 1 август, а управляващите в Ню Йорк и Калифорния оповестиха изключителна обстановка за публичното здраве.

Президентът Джо Байдън разгласи, че назначава двама водещи специалисти като координатори на тактика за справяне със обстановката, която придобива темперамент на зараза, съобщи Асошиейтед прес.

Така борбата с инфекцията ще се управлява от Робърт Фентън от Федералната организация за справяне с бедствията FEMA, който има сериозен опит в организирането на всеобщата имунизация против COVID-19, а негов заместител ще бъде доктор Деметре Даскалакис, който управлява Отдела за предварителна защита на ХИВ в CDC и e народен специалист по въпроси, засягащи LGBTQ общността, също с принос в битката против COVID-19 в Ню Йорк.

В публично изказване на Белия дом се показва, че двамата ще координират „ тактика и интервенции за битка с актуалната зараза от маймунска шарка, в това число заслужено увеличение на съществуването на проби, имунизации и лечения “.

През последните дни администрацията на президента Байдън е обект на съществени упреци за дефицита на проби, ваксини и медикаменти, което съгласно наблюдаващи е дало мотив да бъдат назначени водещи специалисти, които да оказват помощ за превъзмогване на рецесията. Висока оценка за техните качества даде и ветеранът в битката с COVID-19, дългогодишният водещ инфекционист на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи.

Междувременно стана ясно, че болестта се популяризира бързо, като към този момент визира 81 страни, оповестиха от CDC. Случаите в света към този момент надвишават 23 600, последната страна, докладвала за потвърдена зараза, е Кипър.

Европа продължава да е най-засегнатият континент с 4298 инфектирани, следват Германия с 2677 случая, Англия с 2546 случая и Франция с 1955 случая.

Балканите не престават да са един от спокойните райони на континента, като в множеството страни, включително и България, са регистрирани единични случаи. Изключение вършат Гърция с 32-ма инфектирани и Румъния – с 21 инфектирани.

Три страни към този момент оповестиха за умряли от маймунска шарка – Испания разгласи два смъртни случая от инфекцията, Индия и Перу рапортуваха за по един изгубил живота си от болестта.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР