Рязък обрат предстои във времето.През нощта ще е предимно ясно

...
Рязък обрат предстои във времето.През нощта ще е предимно ясно
Коментари Харесай

През нощта нахлува студен въздух! Ето какви ще са температурите

Рязък поврат следва във времето.

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно, само че ще нахлуе леден въздух и минималните температури на следващия ден сутринта ще са сред минус 1° и 4°, а в София - към 2°.

Сутринта на обособени места по поречието на Дунав и в затворените котловини видимостта ще бъде понижена. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан до мощен и с него по здрач ще прониква леден въздух. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Почти без превалявания. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - постоянно забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11° - 13°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, само че ще е съвсем без превалявания. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 2°.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен. Облачността над страната ще е променлива, само че без основни превалявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 7° и 12°.

В четвъртък още веднъж в часовете преди обяд тук-там в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е най-вече слънчево. Над планинските региони ще бъде слънчево, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР