Рядко има хора, които да не се поддават на сладките

...
Рядко има хора, които да не се поддават на сладките
Коментари Харесай

Как да си приготвим шоколадов пудинг с амарети

Рядко има хора, които да не се поддават на сладките изкушения. Безспорно обаче е доста по-добре да си приготвим нещо вкусно вкъщи, вместо да залагаме на готовите сладкиши от магазина. Освен, че домашно приготвеното е по-здравословно, то е и доста по-вкусно.

Предлагаме ви да опитате идната рецепта за шоколадов пудинг с амарети.


Необходими артикули:
125 г фина захар2 с.л. вода5 яйца от свободно отглеждани кокошки50 г какао30 мл ром400 мл прясно мляко100 мл течна сметана60 г пудра захар5 листа мента10 бисквити амарети1 портокал, кора и резени
Начин на подготвяне:

За карамела сипете захарта в касерола с двойно дъно и дълга ръкохватка. Добавете водата и оставете да заври на сдържан огън. След това изчакайте да се получи карамел с кехлибарено жълт цвят, като понякога единствено разклащате съда.

В различен съд сипете прясното мляко и сметаната и оставете да се загреят до момента в който се образуват балончета по краищата.

В огромна купа разбийте яйцата със захарта. Добавете пресятото какао и рома. Натрошете 4-5 бисквити амарети в сместа и разбъркайте. Добавете 1 черпак от огрещото мляко и сметана и разбъркайте. Сипете втори черпак и още веднъж разбъркайте. След това прибавете цялото останало количество. Разбъркайте до еднородност.

Щом дръпнете карамела от огъня, изчакайте 1 минута и по-късно го излейте на дъното на висока кръгла керамична форма за пудинг. Поставете формата в дълбока тава. Излейте шоколадовата примес във формата. Напълнете 3/4 от размера на тавата с гореща вода и печете в педварително загрята фурна на 140 градуса 50 минути.

След като пудингът изстине на стайна температура, го охладете в ледник минимум за 2 часа или за 1 нощ. За да го извадите от формата, минете с острието на нож по стените. Поставете огромна паница върху формата и я обърнете. Поръсете с няколко натрошени бисквити амарети и няколко цели в профил. Настържете тънко портокалова кора, а в профил сложете резени портокал. Накрая поръсете с малко пудра захар и украсете с листа мента.

За още забавни хрумвания за готвене - разгледайте канала на във

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР