Рядко хората си дават сметка колко всъщност изострени са сетивата

...
Рядко хората си дават сметка колко всъщност изострени са сетивата
Коментари Харесай

Могат ли домашните любимци да разпознаят лошите хора?

Рядко хората си дават сметка какъв брой в действителност изострени са сетивата на домашните им любимци.

Според редица изследвания животните разпознават неприятните хора даже от разстояние. Една от аргументите за безупречната дарба при кучетата са милионите рецептори за аромати върху нослетата им. За разлика от хората, които имат към шест милиона рецептори, четириногите другари имат близо триста милиона. Техните сетива са с до 40 пъти по-силни от тези на хората.

Теорията за разпознаването на неприятните хора от животните по мириса е водена от това, че те надушват химичните промени, които се случват в мозъка - да вземем за пример при опит на човек да скрие страстите си или да загуби хладнокръвие в даден под напрежение миг на гняв или яд. Всяка една такава подбудена страст води до промени в миризмата на човешкото тяло и, въпреки и дребна, те имат способността да я доловят.

Друга доктрина преглежда обстоятелствата по отношение на анализирането на самата обстановка. Кучетата познават доста добре стопаните си, те са изключително чувствителни към тях, по тази причина за тях не е мъчно да дефинират дали притежателите им се опасяват, дали се ядосват, дали се усещат неприятно с някого или просто не изпитват благосклонности към този човек.

Домашните любимци са добре предразположени да поддържат връзка с хората, затова те елементарно могат да интерпретират уликите, които самите ние им даваме без даже да осъзнаваме, че го вършим.

 Кучетата надушват нарушители

Различни специалисти са в безапелационни в това, че кучетата надушват заболявания в човешкото тяло като рак, промени в кръвната захар, нарушаване в сърдечно-съдовата система. Освен това могат усетят и внезапните промени в настроението.

За благополучие, най-хубавият другар на индивида има неповторимата дарба да бъде специалист в разпознаването и на положителните хора. Тези благи и почтени същества умеят да съпреживяват на 100% насладите и болките на стопанина си посредством улавянето на прочувственото му положение. По този метод за следващ път се потвърждава, че те имат доста по-дълбока сензитивност и прочувствена просветеност от хората. Освен това има още доста изгоди от развъждането на куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР