Руснаците са изправени пред украинска армия, която е изключително решителна,

...
Руснаците са изправени пред украинска армия, която е изключително решителна,
Коментари Харесай

Ген. Петреъс: Инвазията в Украйна разкрива поредица от слабости на руската армия

Руснаците са изправени пред украинска войска, която е извънредно решителна, изненадващо способна и новаторска и която се бие на лична територия за оцеляването си. Това съобщи пенсионираният военачалник Дейвид Петреъс, който командваше американските сили във войните в Ирак и Афганистан, пред CNN.

За разлика от тях, съветските нашественици са посочили голям брой недостатъци: неправилно планиране; прекомерно оптимистични прогнози на разузнаването за това по какъв начин ще се развие конфликтът; подценяване на украинските сили и народ; несъответстваща поддръжка и логистика; невпечатляващо оборудване; потребление на наборници и неспособност за осъществяване на ефикасна кибервойна, написа Нова.

В изявленията за медията Петреъс, който оглавяваше Централно разузнавателно управление на САЩ, направи оценка на войната в Украйна през първите й три седмици. Той изрази песимизъм, че руснаците имат задоволително сили, с цел да завладяват, а още по-малко да управляват, украинската столица Киев и някои от другите огромни градове, акцентирайки, че продължаващите боеве в градски условия напълно благоприятстват украинците.

Петреъс обаче уточни, че Русия има голям потенциал за заличаване на градове, цивилни уреди и сериозна инфраструктура и Москва ще „ унищожи “ градските региони в опит да поеме контрола над тях.

Петреъс похвали дейностите на администрацията на американския президент Джо Байдън и нейните съдружници през последните седмици и означи, че съветският президент Владимир Путин, вместо да направи Русия още веднъж велика, е направил НАТО популярен. Той предвижда, че най-вероятният излаз от войната в Украйна - в кратковременен проект, ще бъде голяма загуба на човешки животи и от двете страни на спора, както и огромни вреди по инфраструктурата на украинска територия. Съществува обаче и опцията за разрешаване посредством договаряния, защото и Москва, и Киев признават вредите и разрушенията, нанесени на техните страни, показва Петреъс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР