Руснаците обичат херинга. В тази рецепта обаче рибата е скрита.

...
Руснаците обичат херинга. В тази рецепта обаче рибата е скрита.
Коментари Харесай

Една кулинарна класика от Русия: Херинга под шуба

Руснаците обичат херинга. В тази рецепта обаче рибата е скрита. Или по-точно - увита с пълен пласт зеленчуци. " Херинга под шуба " е кулинарна класика в Русия. Това е типично празнично ядене, сервирано основно в новогодишния ден. Смята се, че рецептата е заимствана от кухнята на съветските евреи. Други пък твърдат, че рецептата е изобретена от търговеца Богомилов през 1918 година, като рибата в била знак на пролетариата, а зеленчуците - на селяните.

Подобни предписания с херинга се срещат и в кухните на скандинавски страни като Швеция и Норвегия. Как да си приготвите херинга под шуба - вижте в канала " Try This " във vbox7:

Необходимите артикули за четири порции:

Лук - 1 глава
Риба херинга филе - 1.5 броя
Варени картофи - 200 гр
Варени моркови - 130 гр
Варени яйца - 1.5 броя
Варено цвекло - 230 гр
Майонеза - 200 гр

Ето по какъв начин да си я приготвите:

Сварете зеленчуците до подготвеност. Сварете яйцата за 10 минути. Отстранете всички кости на рибата. Нарежете я на дребни късчета. Вземете огромна паница, най-добре транспарантна, с цел да се виждат пластовете, или в случай че желаете да е по-ефектно, аранжирайте в кръг. Сложете херингата отмерено на дъното. Добавете ситно нарязан посърнал и отцеден бял лук. Сложете тъничък пласт майонеза. Настържете картофите и направете пласт от тях. Намажете още веднъж с майонеза и редувайте пластове от настърган белтък, жълтък, моркови и цвекло.
Оставете на студено, най добре е ястието да преседи една нощ, с цел да се смесят усетите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР