Руснаците изнасят от Енергодар, град-сателит на Запорожката АЕЦ, документация, компютърна

...
Руснаците изнасят от Енергодар, град-сателит на Запорожката АЕЦ, документация, компютърна
Коментари Харесай

Става опасно в района на Запорожката АЕЦ - окупаторът евакуира града сателит

Руснаците изнасят от Енергодар, град-сателит на Запорожката АЕЦ, документи, компютърна техника и друго имущество, в града не работят магазини и аптеки, бензиностанциите и банкоматите са празни, написа " Украинская истина “, като се базира на определения от Киев кмет Дмитрий Орлов, предава.

" Изнесоха съоръжение от медицинския блок, компютърна техника, документи, паспортна работа, която разположиха в пространствата на ЦНАП. Стационарният интернет, който беше преди, не работи, питателните магазини и аптеките не работят. Ажиотаж за избрани категории артикули и артикули от първа нужда. Бензиностанциите и банкоматите също са празни “, съобщи той.

Орлов добави, че руснаците унищожават и изнасят документите си от няколко дни в очакване на контранастъплението на ВСУ.

На 7 май генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Мариано Гроси съобщи, че обстановката в региона на Запорожката атомна електроцентрала става все по-опасна, специалистите на МААЕ постоянно чуват обстрели.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съветската страна изтегля окупационните управляващи, сътрудници от локалното население и техните фамилии от окупираната част на Запорожка област. Завзетото имущество се извозва в посока Крим.

Руснаците " изтеглят " своите поддръжници и сътрудници, както и деца с учители и възпитатели, от Токмак, Запорожка област, в посока Бердянск. Освен това, съгласно Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, руснаците изнасят документи и плячка от Скадовск в Херсонска област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР