Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република

...
Руснаците искат да инсценират референдум, за да създадат независима република
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се опитва да създаде народна република в Херсон

Руснаците желаят да инсценират референдум, с цел да основат самостоятелна република в Херсон, който превзеха на 3 март. Това твърди украинският президент Володимир Зеленски и няколко представители на, съобщи „ Франс прес “. „ След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен
референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в „ Туитър “.
„ Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда първият посланик на Украйна и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи. „ Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", безапелационен е Кулеба. „ Понастоящем нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова в „ Телеграм “. Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинските области, включително и Херсон, да не повтарят опита на Донецк и Луганск, съобщи „ Асошиейтед прес “. „ Окупаторите на територията на Херсонска област се пробват да повторят тъжния опит от основаването на псевдорепублики. Те шантажират локалните водачи, упражняват напън над депутатите и търсят някого, който да подкупят ", съобщи Зеленски. Украинският президент заяви, че членове на общинския съвет на Херсон са отхвърлили проекти за нова „ псевдорепублика ". „ Украйна ще устои на този тест. Ние имаме потребност от време и мощ, с цел да разбием военната машина, която навлезе в нашата земя ", съобщи Зеленски, съобщи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР