Руснаците гласуват днес на местни и регионални избори, белязани от

...
Руснаците гласуват днес на местни и регионални избори, белязани от
Коментари Харесай

56 милиона руснаци гласуват на ключови избори днес

Руснаците гласоподават през днешния ден на локални и районни избори, белязани от вълна от митинги в предходните седмици, съобщи ДПА.

Протестите, съсредоточили се в столицата Москва, избухнаха, откакто изборните управляващи не позволиха до присъединяване в изборите няколко видни опозиционни политици поради механически пропуски като да вземем за пример невалидни подписи.

" Избирателната комисия съобщи, че от 6000 подписа, получени от мен, 2000 били невалидни, въпреки че това не беше правилно ", сподели пред ДПА един от тези политици, Александър Соловьов от продемократичното придвижване " Отворена Русия ", представен от Българска телеграфна агенция.

По време на вълната от митинги, която продължи повече от месец и половина, бяха арестувани към 2000 души. Редица последователи на опозицията упрекнаха полицията, че е употребила несъразмерна мощ.

В интернет циркулираха видеа, на които се вижда служители на реда неведнъж да бият протестиращи при задържането им.

Председателят на изборните управляващи Елла Памфилова съобщи два дни преди изборите, че е била нападната измежду нощ с електрошок от лице, влезнало в дома й.

Като началник на ЦИК на Русия Памфилова беше виновна за недопускането на опозиционните претенденти до изборите за общински съвет в Москва.

Полицията в Московска област е задържала обвинен за нападението против Памфилова, той е родом от републиките в Средна Азия и е роден през 1983 година, съобщи говорителка на съветското министерство на вътрешните работи, представена от ТАСС.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР