Руснакът Карен Хачанов достигна до четвъртфиналите на турнира Ролан Гарос,

...
Руснакът Карен Хачанов достигна до четвъртфиналите на турнира Ролан Гарос,
Коментари Харесай

В същинско зрелище Хачанов срази Кулата от Тандил във Франция

Руснакът Карен Хачанов доближи до четвъртфиналите на шампионата Ролан Гарос, откакто завоюва в четири сета против №9 в конкуренцията Хуан Мартин Дел Потро – 7:5, 6:3, 3:6, 6:3, за три часа и 12 минути игра.

Срещата бе последна от програмата на втория понеделник от шампионата и дуелът изцяло оправда упованията и на най-големите критици. В първия сет руснакът оцеля в петия гейм, спасявайки три брейкбола, с цел да се стигне до 6:5, когато Хачанов проби Дел Потро и затвори сета.

Втората част започва мечтано за Карен Хачанов, който записа пробив против аржентинеца за 2:0 и до края на частта резервира актива без терзания. Третият сет пък стартира с бърз брейк от страна на Кулата от Тандил, само че последва мигновен рибрейк от Хачанов. Все отново Дел Потро взе подаването на противника и в шестия гейм, след което затвори сета при 6:3.

Напълно предстоящо това приповдигна настроението на публиката в Париж, която горещо поддържаше снажния Дел Потро, само че в четвъртия сет с пробив при 2:0 Хачанов взе преимуществото. Проблемите при сервиса на Дел Потро се задълбочаваха, като аржентинецът трябваше да отразява четири точки за пробив и съумя, но не стигна и до една такава при сервис на №31 в света и срещата бе затворена при 6:3.

На четвъртфиналите Карен Хачанов пък ще мери сили против Доминик Тийм, а срещата ще е на 5-и юни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР