Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото
Коментари Харесай

Медведев се класира за третия кръг на Australian Open

Руснакът Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Бившият лидер в международната класация и финалист от миналогодишното издание на шампионата се оправи със 7:5, 6:2, 6:2 с представителя на домакините Джон Милман. Двубоят продължи 2 часа и 20 минути, като съвсем половината от това време бе за първия сет, който бе единственият с конспирация.

В него Медведев и Милман съумяха по три пъти да завоюват подаването на съперника в първите 10 гейма на мача. Поставеният под номер 7 в схемата Медведев обаче съумя да осъществя и четвърти пробив за 6:5, с което да получи втора опция да сервира за спечелването на откриващия сет, от която той се възползва.

В идващите два сета Милман, който сега е на 140-о място в международната класация, не бе в положение да окаже сериозна опозиция на някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати и съумя да измъкне общо единствено четири гейма.

В идващия кръг Медведев ще чака спечелилия от мача сред американеца Себастиан Корда и японеца Йосуке Уатануки.
 Ето по кое време Гришо излиза още веднъж на корта в Австралия
Ето по кое време Гришо излиза още веднъж на корта в Австралия

Вижте тук!

Победа над представител на домакините реализира и различен руснак - Карен Хачанов. Олимпийският вицешампион се наложи с 6:4, 5:7, 6:4, 6:2 над Джейсън Кублър.

Поставеният под номер 18 Хачанов стартира мача с пробив, който му обезпечи спечелването на първия сет. Във втория руснакът още веднъж имаше брейк задатък, само че австралиецът Кублър съумя да завоюва четири следващи гейма в края и да изравни сетовете.

Кублър успяваше да поддържа играта равностойна до 4:4 гейма в третия сет, само че тогава позволи пробив, от който не съумя да се съвземе до края на мача. В идващия кръг Хачанов ще срещне американеца Франсис Тиафо, против когато има две победи в два мача, само че и двата на " Уимбълдън ".

Към третия кръг продължава и номер 31 в схемата Йошихито Нишиока. Японецът преодоля чеха Далибор Свърчина след 6:3, 6:4, 6:2. В идващия кръг Нишиока ще срещне японеца Макензи МакДоналд, който по-рано през днешния ден в профил първенеца и номер 1 в схемата Рафаел Надал в три сета.

Испанецът Роберто Баутиста-Агут, който е номер 24 в схемата, пък се класира за втория кръг, откакто доигра мача си с португалеца Жоао Соуса. Баутиста-Агут завоюва с 6:3, 6:2, 6:2 и в утрешния ден ще срещне американския квалификант Брендън Холт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР