Руснакът Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира по

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Медведев и Надал ще се срещнат на полуфиналите в Акапулко в повторение на финала на АО

Руснакът Даниил Медведев се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1,83 милиона $.

Поставеният под номер 1 Медведев се оправи с японеца Йошихито Нишиока с 6:2, 6:3.

Успехът пристигна часове, откакто стана ясно, че 26-годишният московчанин ще оглави за първи път в кариерата си международната класация от понеделник след отпадането на сегашния номер 1 Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфиналите на конкуренцията в Дубай.

" Не е елементарно да играеш, откакто си получил тази информация по-рано денем. Целта ми беше първо да печеля, тъй като съм тук, с цел да се опитам да взема купата. Но несъмнено новината беше страхотна за мен ", разяснява Медведев, който дебютира на шампионата в Акапулко.

Руснакът записа 12-а победа в 14 мача през сезона и продължава похода си към 14-а купа в кариерата си.

На полуфиналите той ще се изправи против трикратния първенец и номер 4 в схемата Рафаел Надал (Испания), от който загуби в пет сета мача за трофея на Откритото състезание на Австралия в края на януари, откакто взе първите две елементи в " Мелбърн Парк ".

35-годишният Надал отстрани Томи Пол (САЩ) с 6:0, 7:6(5) и продължи най-силния си старт на сезон с 14-и следващ триумф.

" Винаги е особено да излезеш на корта против Рафа. Това е късмет за мен за взема дребен реванш. Старая се да се изучавам се от най-хубавите, които са той, Роджър (Федерер), Новак (Джокович), Анди (Мъри). Когато изгубят след тежка борба, те се пробват при първа опция да получат своя реванш. Понякога се получава, от време на време - не. Това ще опитам да направя и аз против Рафа ", сподели още Медведев.

Миналогодишният вицешампион Стефанос Циципас (Гърция) също доближи полуфиналите след 6:3, 6:4 над Маркос Хирон (САЩ).

Третият в схемата Циципас ще срещне за място на финала номер 6 Камерън Нори (Великобритания), който се наложи безапелационно с 6:1, 6:0 над Петер Гойовчик (Германия), " благополучен губещ " от квалификациите./БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР