Руснакът бизнесмен в изгнание Михаил Ходорковски публикува в Туитър документ

...
Руснакът бизнесмен в изгнание Михаил Ходорковски публикува в Туитър документ
Коментари Харесай

Руското финансово ведомство иска пари за семействата на 48 758 жертви в Украйна?

Руснакът предприемач в заточение Михаил Ходорковски разгласява в Туитър д окумент на съветското министерство на финансите , който дава информация за починалите бойци от постоянната съветска войска. Документът е с дата 26 август 2022 година и е без реквизити като щемпел и входящ номер.

От него излиза наяве, че действителните загуби на руснаците са съвсем 48 758 убити , което се приближава до украинските оценки. Документът на съветското финансово ведомство непосредствено се базира на данни, предоставени му от военното ведомство.

Във връзка с това, че " срокът на специфичната военна интервенция не е избран ", министерство на финансите предизвестява, че средствата за погашение на компенсации на фамилиите на починалите за 2022 година и за 2023 година би трябвало да бъдат преразгледани.

В документа се споделя, че за обезщетения на фамилиите на починалите бойци до момента са били отделени 361 милиарда рубли (по 7.8 млн. рубли на всяко от тях), които са се оказали незадоволителни. Затова министерството упорства да бъдат отпуснати още съвсем трилион рубли за тази година, а за 2023 година - 724.1 милиарда рубли.

В документа се визират единствено съветските жители, наети на трудов контракт от Министерството на защитата, и не са включени доброволците и мобилизираните от самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР