Руското военно командване подготвя терористични атаки при отстъпление от окупираните

...
Руското военно командване подготвя терористични атаки при отстъпление от окупираните
Коментари Харесай

УКРАЙНА: Руснаците може да взривят Запорожката АЕЦ при отстъпление

Руското военно командване приготвя терористични офанзиви при оттегляне от окупираните територии. Това заяви на брифинг заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна бригаден военачалник Алексей Громов.

Той цитира командващия съветските войски в Украйна Суровикин, който по-рано приказва за " сложни решения " в подтекста на тежкото състояние на Руската федерация на фронта.

„ Най-вероятно е, че по време на отстъплението, в допълнение към всеобщата евакуация, врагът може да прибегне до осъществяване на серия от терористични офанзиви за взривяване на жилищни региони, преобразяване на краткотрайно окупираните територии в изгорена земя, увреждане на сериозна инфраструктура в върнатите територии в Украйна “, сподели Громов.

Като се имат поради последните провокации на Русия с „ мръсна бомба “, Генералният щаб не изключва взривяването на Запорожката атомна електроцентрала „ за окончателното й изваждане от строя и провокиране на локална техногенна злополука, обвинявайки Украйна за това. "

„ Дори плануваните последици от повредата в АЕЦ са били планувани от руснаците, като се има поради посоката напразно в западна посока “, посочи Громов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР