Руското военно командване формира резерви, способни да поддържат текущите настъпателни

...
Руското военно командване формира резерви, способни да поддържат текущите настъпателни
Коментари Харесай

ISW: Русия едва ли ще постигне целите си на фронта тази година

Руското военно командване образува запаси, способни да поддържат настоящите настъпателни интервенции в Украйна, само че те надали ще могат да действат като сплотени огромни формирования през тази година.
 
Машовец съобщи на 21 март, че командването го възнамерява преди оповестената атака на Русия през лятото на 2024 година, само че допусна, че е малко евентуално " стратегическите запаси " на Русия да бъдат оборудвани за цялостната им последна мощ към този миг заради дефицит на материали и работна ръка.
 
Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец съобщи на 21 март, че съветското военно командване евентуално ще може да обезпечи единствено 55 до 60 % от оръжията и оборудването, от които ще се нуждае до края на 2024 година Руските управляващи се пробват да удвоят производството в 163-ти бронетанков ремонтен цех, само че евентуално няма да съумеят до лятото на 2024 година, както беше планувано.
 
Той допусна, че способността на Русия да създава нови оръжия и съоръжение и да модернизира остарели системи не подхожда на това какъв брой бързо се надява да оборудва своите стратегически запаси. Оценката е в сходство с тази на ISW, че съветското отбранително произвеждане е в положение да поддържа настоящия ритъм на съветските настъпателни интервенции, само че е малко евентуално да бъде в положение да поддържа изцяло евентуална задача на оперативно или стратегическо равнище през 2024 година
 
Големите загуби на съветска човешка мощ евентуално са по-значителни от загубите на бронирани транспортни средства в този миг от войната. Особено откакто съветските сили коригираха тактиката си и минаха към наземни офанзиви с тежка пехота, с цел да запазят бронираните транспортни средства за сметка на по-големите загуби на човешка мощ през есента на 2023 година
 
Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки по-рано заяви, че Русия е в положение да събере нови сили със скорост, равна на месечните загуби на личен състав (между 25 000 и 30 000 души на месец) и че ще би трябвало да организира " готовност ", с цел да се сътвори " мощен стратегически запас ".
 
Британският интернационален институт за стратегически проучвания заяви на 12 февруари, че Русия евентуално е в положение да поддържа настоящия си ритъм на загуби на транспортни средства (над 3000 бронирани бойни машини годишно и към 8000 от февруари 2022 г.) за минимум две до три години главно посредством реактивиране на транспортни средства от склад.
 
Не е ясно какъв тип " стратегически запас " Русия образува, само че известната дарба на Русия да събира човешки запас и материалните ограничавания допускат, че Русия евентуално няма да ангажира тези " стратегически запаси " като сплотена групировка за боевете в Украйна, а вместо това ще употребява като запас жива мощ за попълване на загубите по фронтовата линия.
 
" Мощните стратегически запаси " на Русия биха могли на доктрина да бъдат способни да служат като първи ешелон, мощ за навлизане или мощ от втори ешелон за насърчаване на настъплението, способни да правят широкомащабни механизирани офанзиви против украинските отбранителни линии и да реализират действен забележителен прогрес, в случай че са изцяло оборудвани и вярно подготвени. ISW обаче предвижда, че Русия няма да създаде стратегически запас, който може да има подобен потенциал, заради рестриктивните мерки, разисквани нагоре.
 
Продължаващите старания на Русия за криптомобилизация се оказаха способни да поддържат актуалните офанзивни старания на Русия в Украйна макар тежките загуби и биха могли да наемат нужната работна ръка за образуване на по-ограничени съветски оперативни запаси. Това евентуално ще разреши на съветската войска да не прави забележителна оперативна пауза сред настоящите локализирани нападателни старания напролет и лятото на 2024 година
 
Руската офанзивна тактичност евентуално ще оказва все по-голям напън върху украинската защита, до момента в който западната помощ продължава да се бави. Руските сили като цяло разчитат на превъзходството си в жива мощ и техника, с цел да проведат релативно непрекъснат ритъм на офанзиви против украински позиции по фронтовата линия с вярата да изморят украинските бранители и да основат условия за потребление на украинските уязвимости.
 
Руските сили също по този начин уголемяват потреблението на тактическа авиация, дронове и системи за електронна война в Украйна, с цел да приготвят и поддържат тези офанзиви, като в същото време водят артилерийски огън, който надвишава украинския артилерийски огън в съответствие до 10 към едно.
 
Руските сили доста усилиха ударите с управляеми и неуправляеми планиращи бомби против тиловите и предните украински позиции през 2024 година, по-специално употребявайки масирани удари с планиращи бомби за тактически резултат при завладяването на Авдеевка в средата на февруари.
 
Лошата дегизировка била главната причина за неуспехите в ранната фаза от съветското навлизане в Украйна. Украинският боен наблюдаващ Татаригами съобщи на 20 март, че съветските сили организират настъпателни интервенции покрай Белогоривка (южно от Креминна) и в доста други браншове на фронта в следната поредност: първо правят разузнаване с дронове, нанасят удари по украинските сили, организират артилерийска подготовка, напредват с пехота от дребен отряд до рота или леко механизирани групи, нападат украински позиции от 50 до 150 метра и по-късно, в случай че съумеят, завладяват позиции и бързо ги укрепват. Татаригами добави, че откакто съветските сили влошат задоволително украинската защита в даден регион, ангажират по-големи щурмови групи с размер на компания, с цел да употребяват уязвимостите.
 
Наблюденията на Татаригами са в сходство с наблюденията на ISW за общата последователност на множеството сегашни съветски офанзиви по фронта. Общият дефицит на материални средства евентуално ще ограничи метода, по който украинските сили могат да организират ефикасни отбранителни интервенции, като в същото време ще предложи на съветските сили еластичност при провеждането на нападателни интервенции. Съобщава се, че дефицитът на украински муниции принуждава Украйна да употребява артилерийски снаряди, ограничавайки украинските артилерийски елементи да водят ефикасен контрабатареен огън и евентуално не разрешава на украинските сили да разчитат на артилерийски огън, с цел да отхвърлен съветските офанзиви.
 
Татаригами съобщи, че лимитираните украински артилерийски запаси усложняват украинските старания да изтласка съветските сили от неотдавна превзетите позиции и постоянно постанова украинските сили да организират по-скъпи контраатаки.
 
Разследванията с отворен код демонстрират, че дефицитът на муниции и неспособността на Украйна да води задоволителна контрабатарейна война евентуално са разрешили на съветските сили да открият стационарни артилерийски огневи позиции, позволяващи по-високи и по-устойчиви скорости на огън. Трябва да потвърдим, че терорът постоянно е губещият, упорства украинският водач.
 
Руските сили направиха по-голяма серия от ракетни удари, ориентирани към град Киев в нощта на 20 против 21 март. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските сили са изстреляли две ракети Искандер-М/КН-23/Х-72М Кинжал и 29 крилати ракети Х-101/Х-555 от 11 Ту-95МС от Волгодонск, Ростовска област и Енгелс, Саратовска област и че украинската Противовъздушна отбрана и мобилните огневи единици са свалили всички ракети над Киевска област.
 
Киевската градска военна администрация означи, че съветските сили не са нанасяли ракетни удари по Киев през последните 44 дни. Украинското издание Suspilne заяви, че негови източници са декларирали, че съветските ракетни удари са ориентирани към позиции на ГУР. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Patriot и други обезпечени от Запада системи за противовъздушна защита могат да смъкват съветски балистични ракети, само че Украйна сега не разполага с задоволително от тези системи, с цел да покрие други региони на Украйна.
 
Председателят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че нито Украйна, нито НАТО са подтикнали Русия да нахлуе в Украйна и че акомодациите и нововъведенията на украинските сили частично са трансформирали актуалната война. Бауер съобщи на 21 март, че " войната на Русия против Украйна в никакъв случай не е била за действителна опасност за сигурността, идваща от Украйна или НАТО " и че съветският президент Владимир Путин " не е постигнал нито една от своите стратегически цели ".
 
ISW продължава да прави оценка, че Путин нахлу в Украйна през 2022 година не с цел да отбрани Русия против несъществуваща опасност от НАТО, а по-скоро с цел да отслаби и в последна сметка да унищожи НАТО - цел, която той към момента преследва. Той прикани съдружниците на Украйна да не бъдат прекомерно песимистични по отношение на способността й да отблъсне съветските войски. Путин твърди, че Русия не е почнала войната през 2022 година, нахлуванията в украинска територия през 2014 година и 2022 година са били част от отбранителна акция, ориентирана към отбрана на съветския народ и съветската страна. ISW също по този начин продължава да прави оценка, че максималистичните цели на Путин в Украйна, които изискват цялостна западна и украинска капитулация и експанзионистични териториални придобивки, остават непроменени.
 
Бауер също по този начин съобщи, че украинските сили са " фундаментално трансформирали доста аспекти на актуалната война " и бързо са се приспособили и внедрили нововъведения, в това число посредством потребление на съоръжение от руски жанр с съвременно западно съоръжение. Иновациите на Украйна на бойното поле включват сполучливото потребление на по този начин наречените хибридни системи за противовъздушна защита FrankenSAM и експериментирането и производството на разнообразни технологии за дронове за бойни задачи на бойното поле.
 
Украински публични лица неотдавна обявиха, че украинските сили са потвърдили, че една добре подготвена войска с по-модерни оръжия може да победи зложелател с числено предимство в жива мощ и техника, само че че украинските сили могат да запазят превъзходните си качества единствено с поддръжката на Запада, като даването на дълги - далекобойни, високоточни муниции и муниции за западни артилерийски системи.
 
Руското министерство на защитата (МО) разгласи на 21 март, че вицеадмирал Константин Кабанов става краткотрайно изпълняващ длъжността пълководец на съветския Северен флот. Преди това Кабанцов беше първи заместник-командващ на Северния флот и размени адмирал Александър Моисеев, който стана краткотрайно изпълняващ длъжността главнокомандващ на съветския флот.
 
Bloomberg заяви на 20 март, че неизяснен източник, непосредствен до Кремъл, е декларирал, че общоруските проукраински нахлувания в Белгородска област принуждават съветските военни да отклонят сили от фронтовата линия към Белгородска област, макар че ISW не е забелязал сходни изказвания.

От предходната седмица в граничния район са починали 19 души. Не е ясно какви сили има поради източникът на Bloomberg. Руски блогъри настояват, че съветски военнослужещи във въздуха са отразили неотдавнашни набези в Теткино, Курска област и че детайли от 2-ра бригада на Спецназа са отразили неотдавнашни набези в Белгородска област.
 
Руски публични лица обявиха, че съветската войска, граничният личен състав на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и личният състав на Росгвардия са отразили неотдавнашни нахлувания в Русия, а ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров твърди, че елементи на чеченския батальон " Запад-Ахмат " са отбили нападения от Харковска област. Преди това Русия разположи сходни сили за отбрана против съветски проукраински гранични нахлувания през юни 2023 година
 
ISW продължава да прави оценка, че Кремъл би трябвало да балансира сред цената на репутацията на приемането, проукраинските сили от време на време ще могат да правят минимално ефикасни трансгранични набези в Русия, като в същото време резервира военните си запаси за потребление в Украйна, и цената на ресурсите за разпределение на спомагателни сили и средства за защита на границите, с цел да успокои съветското население за сметка на военните му интервенции против Украйна. Въпреки това Кремъл може да не понесе толкоз висока репутационна цена за лимитирани гранични нахлувания през 2024 година, както през 2023 година заради продължаващите старания за цензура.
 
Санкциите на Съединени американски щати не престават да оказват въздействие върху финансовия бранш в постсъветските страни, защото две банки в Казахстан неотдавна не разрешиха потреблението на съветската национална платежна система " Мир ", с цел да предотвратят вторични наказания. Казахстанската Freedom Finance Bank съобщи на 28 февруари, че е спряла интервенциите с платежната система " Мир " заради глобите на Съединени американски щати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР