Руското вътрешно министерство обяви, че бившият служител на Кремъл, за

...
Руското вътрешно министерство обяви, че бившият служител на Кремъл, за
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване бившия служител на Кремъл, смятан за агент на ЦРУ

Руското вътрешно министерство разгласи, че някогашният чиновник на Кремъл, за който медии настояват, че е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, е публично разгласен в неопределеност и че полицията го търси, предадоха Ройтерс и ТАСС, представен от dnes.dir.bg.
Медии в Съединени американски щати оповестиха, че сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е работел в съветското държавно управление, е бил изведен от страната и закаран в Съединени американски щати през 2017 година. Руският в. " Комерсант " писа, че това може да е бил Олег Смоленков, който изчезна дружно с жена си Антонина и трите им деца по време на отмора в Черна гора през юни същата година.
Според американски медии Смоленков е бил изведен от Русия, тъй като Централно разузнавателно управление на САЩ се е страхувало, че може да бъде оголен, а до момента в който е работел в съветското държавно управление е имал " достъп до най-високото ниво в Кремъл ".

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков удостовери, че преди няколко години Смоленков е работел в президентската администрация, само че е бил уволнен. Песков обаче отхвърли Смоленков да е имал директен достъп до Владимир Путин.

Междувременно представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че Москва е поискала посредством Интерпол Съединени американски щати да й оповестят къде се намира някогашният чиновник на Кремъл, подозиран в шпионаж в интерес на Вашингтон.

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР