Руското външно министерство уведоми, че е привикало посланика на Финландия

...
Руското външно министерство уведоми, че е привикало посланика на Финландия
Коментари Харесай

Кремъл заплаши и Финландия

Руското външно министерство уведоми, че е привикало посланика на Финландия в Москва, за да изрази загрижеността си по отношение на новия контракт в региона на защитата сред Хелзинки и Вашингтон, заяви организация Ройтерс.

На 19-ти декември посланикът на Финландия в Москва беше привикан в съветското външно министерство, където му беше обявено, че

Русия няма да остане без реакция пред увеличаващия се боен капацитет на НАТО наоколо до нейните граници, което се смята за опасност за сигурността на Руската федерация.

Заявлението на представителя на дипломатическото ведомство Мария Захарова отразява решителната позиция на Русия да предприеме нужните стъпки за опозиция против нападателните дейности на Финландия и нейните натовски съдружници, както твърди тя.

През миналата седмица финландското държавно управление разгласи, че се възнамерява сключването на съглашение в региона на защитата сред Хелзинки и Вашингтон.

Според този контракт ще има разполагане на американски военни сили и военна техника в поддръжка на защитата на скандинавската страна. В текста на съглашението са избрани 15 обекта и зони във Финландия, до които ще имат свободен достъп американските военни, където ще бъде допустимо предпазване на военно съоръжение и муниции.

Това включва четири въздушни бази и военно пристанище. Подобни съглашения съществуват сред Съединени американски щати и доста страни в Източна Европа, както отбелязва осведомителната организация Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР