Руското външно министерство съобщи в четвъртък, че е отхвърлило искането

...
Руското външно министерство съобщи в четвъртък, че е отхвърлило искането
Коментари Харесай

Русия отказва свиждане на арестувания американски репортер заради визов спор с Вашингтон

Руското външно министерство заяви в четвъртък, че е отхвърлило настояването на посолството на Съединени американски щати за посещаване на арестувания кореспондент на " Уолстрийт джърнъл " Евън Гершкович в отговор на отхвърли на Вашингтон да даде визи на група съветски публицисти.

Министерството заяви, че е извикало почитан американски посланик, с цел да връчи публична протестна нота против решението на Съединените щати да не дават визи на група съветски публицисти, които е трябвало да отразят присъединяване на съветския външен министър Сергей Лавров в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк тази седмица, заяви Ройтерс.

, обвиняване, което той отреча. Съединените щати го дефинираха като непозволено арестуван.

В изказване на съветското външно министерство се споделя, че то е отхвърлило настояването американският консул да посети Гершкович на 11 май. То сподели, че обмисля други ответни ограничения против Вашингтон поради анулацията на визите за Организация на обединените нации, нещо, което Лавров сподели тогава, че Москва няма да елементарни и да не помни.

Москва беше изключително ядосана от хода на Съединени американски щати, тъй като беше неин ред да ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа Ройтерс.

 Организация на обединените нации и Русия правят оценка като висок риска от международен спор Организация на обединените нации и Русия правят оценка като висок риска от международен спор

" Беше изключително очебийно (на американския дипломат), че сходен бойкот, целящ да попречи на естествената журналистическа работа, няма да остане без отговор ", се споделя в изказването на външното министерство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР