Руското външно министерство разработва планове за отслабване на западните държави,

...
Руското външно министерство разработва планове за отслабване на западните държави,
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Русия има таен план за глобално отслабване на САЩ чрез войната в Украйна

Руското външно министерство създава проекти за намаляване на западните страни, в това число Съединените щати, и потребление на войната в Украйна за оформяне на световен ред без американско владичество. Това написа в скришен документ на съветското външно министерство, възложен на The Washington Post от една от европейските специфични служби, оповестява " Фокус ".

В секретно допълнение към формалната и обществена " Концепция за външната политика на Руската федерация “ министерството приканва за " настъпателна осведомителна акция " и други ограничения, обхващащи " военнополитическата, търговско-икономическата и информационно-психологическата сфера ". против " коалиция от вражески страни ", водена от Съединени американски щати.

" Трябва да продължим да поправяме метода си към връзките с вражески страни... Важно е да създадем механизъм за търсене на уязвими места в тяхната външна и вътрешна политика, с цел да разработим на практика стъпки за намаляване на съперниците на Русия ", се споделя в документа от 2023 година

Документът е първият, който публично удостоверява и кодифицира това, което мнозина измежду елита на Москва считат, че се е трансформирало в хибридна война против Запада.

Тайното допълнение от 11 април 2023 година употребява " доста по-груб език " от явната външнополитическа идея и твърди, че Съединените щати водят коалиция от " вражески страни ", целящи да отслабят Русия, тъй като Москва " съставлява опасност за световната западна надмощие ".

В документа се споделя, че изходът от войната в Украйна " значително ще дефинира формата на бъдещия международен ред ". Това е ясна индикация, че Москва преглежда изхода от руско-украинската война като неразривно обвързван с нейната дарба – и способността на други властнически страни – да наложи волята си на света.

Концепцията за външна политика на Руската федерация, оповестена на 31 март 2023 година и утвърдена от съветския президент Владимир Путин, употребява " отегчителен дипломатически език ", като приканва за " демократизация на интернационалните връзки ", " суверенно тъждество " и подсилване на позициите на Русия на международната сцена. Докато концепцията също по този начин упреква Съединените щати и " техните спътници " в потреблението на украинския спор за ескалиране на " дългогодишни антируски политики ", в нея също се декларира, че " Русия не се счита за зложелател на Запада... и има няма неприятни планове към него ".

Русия се надява, че Западът " ще признае безсмислието на своите конфронтационни политики и хегемонистични упоритости и ще одобри комплицираните действителности на един многополюсен свят ", се споделя в обществения документ.

В изказване съветското външно министерство означи, че не разяснява " съществуването или неналичието на вътрешни документи на министерството " и напредъка на работата по тях.

" Можем да потвърдим, както неведнъж сме заявявали на разнообразни равнища, че сме решени да се противопоставим уверено на нападателните стъпки на груповия Запад като част от хибридната война, отприщена против Русия ", допълват от министерството.

Създаването на Концепцията за външна политика и секретно допълнение към нея последва апел към съветски учени с предложение за създаване на политиките. Едно предложение, получено от Министерството на външните работи през февруари 2023 година от заместник-ръководителя на основания в Москва Институт на Общността на самостоятелните страни (ОНД), който поддържа тесни връзки с съветския уред за сигурност, излага опциите на Русия още по-ясно.

Други елементи от предлагането за политика, което също беше предоставено на The Post, приканват Москва да разпали спора сред Съединени американски щати и Китай за Тайван, с цел да сближи Русия и Китай и да " ескалира обстановката в Близкия изток към Израел, Иран и Сирия, с цел да отклонят вниманието на Съединени американски щати с проблеми в този район ".

Западни чиновници предизвестиха, че Русия е засилила пропагандата и акциите за въздействие през последните две години в опит да подкопае поддръжката за Украйна. Като част от това, тя се стреми да сътвори нов световен раздор, като съветските пропагандни старания против Запада намират ехтене в доста страни в Близкия изток, Африка, Латинска Америка и Азия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР