Руското външно министерство поиска от Лондон да докаже, че бившият

...
Руското външно министерство поиска от Лондон да докаже, че бившият
Коментари Харесай

Москва поиска Лондон да докаже, че Скрипал не е отровен от британски шпиони

Руското външно министерство изиска от Лондон да потвърди, че някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал не е бил токсичен от английски шпиони, съобщи Ройтерс.

При липса на такива доказателства Москва ще счита случая за посягане против живота на съветски жители, се прибавя в изказването на министерството.

Сергей Скрипал е английски жител, само че щерка му Юлия е с съветско поданство.

" Анализът на всички условия демонстрира, че английските управляващи не са заинтригувани от изясняването на същинските претекстове и откриването на причинителите на закононарушението в Солсбъри и ни кара да мислим, че английските специфични служби може да са съпричастни към него ", се споделя в изказването на съветското министерство, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Ако на Русия не бъдат предоставени безапелационни доказателства за противното, ще считаме, че става дума за нападение против живота на съветски жители вследствие на провокация с исторически размери ", прибавя министерството, наблягайки, че отговорността да се показват доказателства се пада на Англия.

Заради случая с отравянето на Скрипал НАТО и над 25 страни изгониха съветски дипломати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР