Руското външно министерство изрази протест пред най-високопоставения дипломат на Канада

...
Руското външно министерство изрази протест пред най-високопоставения дипломат на Канада
Коментари Харесай

Москва скастри Канада заради коментар за смяна на режима в Русия

Руското външно министерство изрази митинг пред най-високопоставения посланик на Канада в Москва , оповестява " Ройтерс ".

Причината е изявление на канадския външен министър Мелани Джоли за " промяна на режима " в Русия.

Ведомството уточни, че през вчерашния ден е привикало канадския шарже д`афер Брайън Ебъл и е декларирало, че коментарът на Джоли е недопустим.

Канадските медии цитират думите на Джоли по време на конференция на 10 март: " Можем да забележим какъв брой доста изолираме съветския режим сега - тъй като би трябвало да го създадем стопански, политически и дипломатически - както и какви са въздействията върху обществото и до каква степен виждаме евентуална промяна на режима в Русия ".
 Русия упрекна Канада в разпалване на русофобия
Русия упрекна Канада в разпалване на русофобия

Москва привика канадския дипломат

Руското Министерство на външните работи осъжда " русофобската офанзива " и предизвестява, че тя ще има съществени последствия за двустранните връзки.

Отбелязва се, че Москва си резервира правото да предприеме " подобаващи контрамерки " според от по-нататъшните стъпки на Отава.

Канада, която е член на НАТО и на Г-7, се причисли към своите западни съдружници в поради нейното навлизане в Украйна.

В петък страната приветства да издаде заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и на неговия комисар за децата поради депортирането на украински деца в Русия от началото на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР