Руското външно министерство е получило много искания за лични срещи

...
Руското външно министерство е получило много искания за лични срещи
Коментари Харесай

Кремъл се хвали: Има наплив от желаещи за лични срещи с Лавров в Скопие

Руското външно министерство е получило доста претенции за персонални срещи с съветския първи посланик Сергей Лавров в коридорите на форума на ОССЕ в Северна Македония, оповестява " Ройтерс ".

Очаква се първият съветски посланик да участва на срещата на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която ще се състои от 30 ноември до 1 декември.

" Мога да потвърдя, че има доста претенции за двустранни срещи ", съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова и добави: " Ще има многостранни срещи в многостранен формат, планувани са и двустранни срещи ", означи тя.

По нейни думи външното министерство ще даде детайлности за графика на Лавров в Скопие по-късно.

Припомняма, че поради глобите, наложени на Русия, наличието на съветския външен министър Сергей Лавров на сесията на ОССЕ беше сложено под въпрос. Проявената приемливост към първия посланик е изключени, което не беше признато еднопосочно от всички страни членки на Европейски Съюз. Вчера Украйна, Латвия, Естония и Литва обявиха изрично, че външните им министри ще бойкотират срещата поради плануваното наличие на Сергей Лавров. Затова и приповдигнатите изказвания от страна на съветското Външно министерство са типичната за Русия агитация, която продължава да прави внушения, с цел да респектира по някакъв метод Запада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР