Руското сопрано Анна Нетребко, която отказа да осъди Владимир Путин, съди американската опера, след като беше отстранена

...
Тя беше отхвърлена от базираната в Ню Йорк компания малко
Коментари Харесай

Тя беше отхвърлена от базираната в Ню Йорк компания малко след инвазията на Русия в Украйна миналия февруари, след като не успя да отхвърли г-н Путин, въпреки че беше помолена от мениджъра на операта.

Родена в южния руски град Краснодар, г-жа Нетребко е изтъкнат сопран с кариера, обхващаща произведения на Моцарт, Пучини, Верди и Чайковски.

Тя беше първият изпълнител на класическа музика, посочен в списъка на 100-те най-влиятелни хора на списание Time.

Но нейният отказ да осъди войната предизвика противоречия. През май стотици демонстрираха в знак на протест срещу представянето й на фестивал в германския град Висбаден.

11 ранени, след като строителен кран се запали и се срути върху New Йорк стрийт

Тя твърди, че Met е причинил „тежка душевна мъка и емоционален стрес“, който включва „депресия, унижение, неудобство, стрес и безпокойство, както и емоционална болка и страдание“.

A в изявление от нейния мениджмънт се казва: „След инвазията на Русия в Украйна Met и Питър Гелб [генералният мениджър] са използвали Анна Нетребко като изкупителна жертва в кампанията си да се дистанцират от Русия и да подкрепят Украйна.“

Мет каза в изявление: „Искът на г-жа Нетребко е неоснователен.“

Прочетете повече:
Западът рискува да насочи конфликта в полза на Русия – ето защо
Украйна реши сцената за нова ера на войната

Анализиране на Путин след бунта на Вагнер

През февруари Американската музикална гилдия подаде жалба от името на г-жа Нетребко, като арбитър каза, че Met е нарушил колективния договор на профсъюза, когато е я остави да участва в „Дон Карлос“ и „Силата на съдбата“ на Верди и „Андреа Шение“ на Джордано.

Тя получи около 200 000 долара (156 000 паунда) за загубени изпълнения.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР