Руското правителство забрани износа на твърда пшеница от 1 декември

...
Руското правителство забрани износа на твърда пшеница от 1 декември
Коментари Харесай

Русия забранява износа на пшеница от 1 декември

Руското държавно управление забрани износа на твърда пшеница от 1 декември 2023 година до 31 май 2024 година за стабилизация на цените. Властите откриха квота за експорт на зърно от Русия в размер на 24 млн. тона, заяви „ Комерсант ". Решението било признато на подкомисия за митническите цени и нетарифното контролиране, се споделя в държавното решение. Протоколът от съвещанието е одобрен от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Шестмесечната възбрана за експорт на пшеница била препоръчана от Министерството на земеделието на Русия. Заедно с съветското министерство на стопанската система земеделското им ведомство предложи установяване на квоти за експорт на пшеница, ечемик, царевица и ръж в страните, които не са членки на Евразийския стопански съюз. Мярката ще бъде в действие от 15 февруари до 30 юни 2024 година

Подкомисията утвърди и тарифните стойности на обособените типове месо от домашни птици. Доставките на месо в размер до 160 000 тона ще бъдат освободени от вносни мита през 2024 година Целта на това решение е да стабилизира цените на вътрешния пазар посредством увеличение на предлагането, се споделя в информацията.

От 1 декември 2023 до 30 юни 2024 година държавното управление на Руската федерация вкарва и квота за експорт на скрап в размер на 600 000 тона с мито в границите на квотата от 5%, само че не по-малко от 15 евро на звук. Извънквотното мито ще остане 5%, само че не по-малко от 290 евро на звук, предаде .

През август медиите оповестиха за допустимо повишаване на цените на хляба, само че тогава министерството на земеделието заяви, че Русия е осигурила зърно, което надвишава потребностите на 85%, а цените му са по-ниски от м.г. Цените на птичето месо през 2023 година били на исторически най-много, заяви съветското издание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР