Руското правителство ще плати за съхранението на спермата и за

...
Руското правителство ще плати за съхранението на спермата и за
Коментари Харесай

Путин ще съхранява сперматозоидите на мобилизираните руснаци

Руското държавно управление ще заплати за съхранението на спермата и за лекуването на неплодородие на бойците, мобилизирани да се бият във войната против Украйна, заяви ръководителят на Руския съюз на юристите Игор Трунов, представен от ТАСС.

Русия ще заплати за събирането и съхранението на сперматозоиди в криобанки от федералния бюджет " за жителите, мобилизирани за присъединяване в специфичната военна интервенция за 2022-2024 година ", съобщи Трунов, откакто Министерството на здравеопазването утвърди молбата на юристите за финансова помощ. Правителството ще финансира и " безвъзмездна квота за лекуване на неплодородие ", сподели Трунов.

След завръщането си тези, които се възползват от предлагането, ще могат да получат гратис биоматериала си в границите на разпоредбите на наложителното си здравно обезпечаване, добавя „ Политико “.

Президентът Владимир Путин разгласи по този начин наречената " частична готовност " на 300 000 руснаци през септември, в разгара на сполучливата контраатака на Украйна в лицето на нашествието на Москва. Реалният брой на мобилизираните руснаци не е прочут.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР