Руското правителство публикува днес списък с автомобили, произведени в страната,

...
Руското правителство публикува днес списък с автомобили, произведени в страната,
Коментари Харесай

Москва нареди на чиновниците да купуват руски лади и китайски автомобили

Руското държавно управление разгласява през днешния ден лист с коли, създадени в страната, които държавните чиновници да купуват, като всички те са съветски или китайски марки, заяви Българска телеграфна агенция. 

Китайски автомобилостроители завзеха пазарен дял на съветския пазар след отдръпването на марки като " Рено " (Renault) и " Нисан " (Nissan).

Кремъл е наредил на високопоставени лица, ангажирани с подготовката на президентските избори през 2024 година, да спрат да употребяват айФоните на " Епъл "   (Applе) поради опасения, че устройствата са уязвими от западните спецслужби. Това заяви през днешния ден в. " Комерсант ".

В петък министерство на индустрията и търговията разгласи, че описът с коли е предопределен за потребление от държавни и общински чиновници за публични цели след директива на президента Владимир Путин.

" Към днешна дата локалните компании към този момент са произвели необятен набор от модели с разнообразни механически характерности и съоръжение (шест марки и над 20 модела), които могат да посрещнат потребностите на чиновници от разнообразни равнища ",  заяви министерството. 

Всички автомобилостроители са се заели да задълбочат локализацията на производството чрез специфични капиталови съглашения с държавното управление, добави ведомството. 

Сред съветските коли в листата попадат пет модела на " Лада ", създадени от най-големия автомобилостроител в Русия " Автоваз ", както и УАЗ, " Аурус ", " Москвич " и електрическите коли " Еволют " (Evolute). 

" Москвич ", съживеният автомобил от руската епоха, е емблематичен образец за все по-голямото въздействие на Китай върху съветската автомобилна индустрия. 

Според източници моделът " Москвич 3 ",  който се сглобява в Москва, употребява комплекти, закупени от китайски сътрудник. 

В листата са включени и пет модела на китайския автомобилостроител " Хавал " (Haval), който създава коли в завода в района на Тула, на 200 километра от Москва от 2019 година. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР