Руското правителство планира да въведе забрана върху износа на бензин

...
Руското правителство планира да въведе забрана върху износа на бензин
Коментари Харесай

Русия вероятно съвсем скоро спира износа на бензин

Руското държавно управление възнамерява да вкара възбрана върху износа на бензин от 1 март за интервал от шест месеца, т.е. до август включително, заяви за Интерфакс представител на вицепремиера Александър Новак. Предвижда се и повишение на нормативите за продажба на дизелово гориво на борсата до 16%.

Източници на Интерфакс, осведомени със обстановката, споделиха още, че държавното управление обмисля възбрана върху износа на всички търговски бензини. Борсовите цени на бензина се повишават от 10 януари насам, когато се появиха първите клюки за излизане в ремонт на едно от оборудванията на съветската петролна компания " Лукойл ".

От компанията потвърдиха това едвам на 12 януари, без да прецизират за каква апаратура става въпрос и какъв брой време няма да работи.
 Компания на някогашен топ управител на
Компания на някогашен топ управител на " Лукойл " се реалокира от ОАЕ в Русия

Каква е повода

По-късно съветското Министерството на енергетиката заяви, че заради извънпланов ремонт на една от инсталациите за каталитичен крекинг на дружество на " Лукойл ", има спад в производството на бензин.

Въпреки това вицепремиерът Новак коменитара, че обстановката на вътрешния пазар с доставките на бензин е постоянна, без значение от прекъсването на въпросната инсталацията.

Наблюдаваното нарастване на цените на бензина в страната в сегмента " на едро " не е огромно, цените на бензиностанциите (почти) не се покачват, споделя обаче Новак.

" Износът на бензин " клас 5 " е намалял с 32%, тъй че пазарът в страната е уравновесен ", прецизира от своя страна съветският министър на енергетиката. По думите му, производството на бензин в останалите рафинерии, отвън " Лукойл ", се усилва с 5%. " Всичко с горивата е под надзор ", съгласно съветското енергийно ведомството.

" Лукойл " се приготвя да продаде бизнеса си в България

Компанията преразглежда тактиката си у нас
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР