Руското правителство одобри план за действие за развитие на водородната

...
Руското правителство одобри план за действие за развитие на водородната
Коментари Харесай

Русия ще развива приоритетно водородната енергетика

Руското държавно управление утвърди проект за деяние за развиване на водородната енергетика в Руската федерация до 2024 година и предпочитани ограничения за образуването и развиването на тази промишленост в страната, съобщи ТАСС.
Министерството на енергетиката, Министерството на индустрията и търговията, Министерството на стопанската система, Министерството на образованието и науката и Министерството на естествените запаси би трябвало да разработят обща идея за развиване на водородната енергегика през първото тримесечие на 2021 година и да приготвят оферти за стимулиране на развиването на водородни технологии, според държавна заповед, подписана от съветския министър председател Михаил Мишустин.
 Мишустин: Русия с проект за възобновяване за 73 милиарда $ Мишустин: Русия с проект за възобновяване за 73 милиарда $
Руският министър председател Михаил Мишустин съобщи, че проектът за икономическо възобновяване на страната от рецесията с ковид ще възлезе на 5 т...
„ Руската федерация има сериозен капацитет в региона на водородната енергетика - а точно: непосредственост до пазарите за водород в Европа и Азиатско-Тихоокеанския район, ресурсна база (запаси от природен газ, петрол, въглища, неизползвани мощности за произвеждане на атомна енергия) и научна основа в региона на производството, превозване и предпазване на водород ", се споделя в държавната заповед.
Министерствата ще би трябвало да разработят ограничения за държавна поддръжка за пилотни планове за произвеждане на водород, в това число основаване на пилотни съоръжения и тестови площадки, а през второто тримесечие на 2021 година - способи за стимулиране на износа и вътрешното търсене на водород в енергетиката. Ще бъдат завършени оферти за въвеждането на водорода като енергиен източник в производството и превоза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР