Руското посолство в София се справя най-добре в разпространяването на

...
Руското посолство в София се справя най-добре в разпространяването на
Коментари Харесай

Руското посолство в София е лидер по Фейсбук пропаганда на Балканите

Руското посолство в София се оправя най-добре в разпространението на въздействието си във Facebook спрямо останалите дипломатически представителства на Балканите. Данните са събрани в отчета на Центъра за проучване на народна власт, който бе показан на конференция в Брюксел.

Оказва се, че съветските посолства в Румъния, Северна Македония, Черна гора и Гърция имат доста по-голям брой изявления в обществената мрежа от българското, само че посолството в София е недостижим първенец по провокирани реакции от потребителите.

Руското посолство в Букурещ е имало 7193 поста през 2021 и 2022 година във Facebook. За същия интервал посолството в Скопие е имало близо двойно по-малко – 3943 поста. Следва посолството в Подгорица с 1827, Атина с 1698, София с 1572, Тирана с 902, Сараево с 511, Белград с 270 и Загреб със единствено 90.

Посолството в София е безспорен първенец с 2 333 550реакции на консуматори като лайкове, мнения и други. ЦИД отбелязва, че на всички места на Балканите Facebook държи съвсем монополно състояние като желана обществена медия от популацията.На второ място по сполучлива интеракция с популацията е съветското посолство в Атина, само че с доста по-нисък брой реакции – 769 760.

Изследването включва и съпоставяне на известността на посолствата на Европейски Съюз,  Франция, Германия, Съединени американски щати и Великобританияв балканските страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР