Руското посолство в България вече не може да функционира нормално,

...
Руското посолство в България вече не може да функционира нормално,
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Сергей Лавров: Посолството в София вече не работи нормално, Русия ще отговори реципрочно

Руското посолство в България към този момент не може да действа обикновено, Москва ще отвърне реципрочно на дейностите на София, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в понеделник, представен от ТАСС.

" Що се отнася до фактическото състояние на нещата, " на земята ", по този начин да се каже, хората, които България нелегално експулсира, като ги разгласи за личност нон грата, те обезпечаваха жизненоважните действия на нашите дипломатически задачи. Сега, след тази изцепка, напълно противозаконна, по наша оценка, по оценка на Министерство на външните работи посолството не е в положение да работи обикновено. На процедура към този момент в този миг. Естествено, ние ще отговорим на нашите български сътрудници с реципрочност ", сподели по време на конференция Лавров.

Думите на министъра бяха в отговори на въпроса дали може да се приказва за закриване на съветското посолство в България.

" Това е несамостоятелно решение на изпълняващия длъжността министър-председател, който има безусловно открита и еднопосочна проамериканска ориентировка и е подготвен да извършва всевъзможни стремежи на своя суверен. А желанията на суверена е да се убие у българите историческата памет, да се разрушат фундаментите на връзките ни, които са калени в взаимни битки за самостоятелност и в други обстановки, в т. ч. и в по-новата история. Тази политика на Вашингтон се популяризира освен върху България, те желаят да убият историческата памет и на други нации на Балканите, на първо място на православните нации. Затова тук мненията са непотребни, може би единствено да прибавя, че и в самата България управлението на тази страна с удивление възприе оповестеното от министър-председателя решение, което не се основаваше на процедурите, открити в България за подобен тип внезапни придвижвания ", разяснява още Сергей Лавров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР