Руското общество живее в колосална нищета, заяви пред Дойче веле

...
Руското общество живее в колосална нищета, заяви пред Дойче веле
Коментари Харесай

Роман Анин: Руснакът живее в колосална нищета и апатия - ще е така докато колективният Путин е жив

Руското общество живее в колосална мизерия, съобщи пред Дойче веле Роман Анин, основен редактор на съветския уебсайт за проверяваща публицистика " Важныe истории ".

„ Наскоро наш екип се върна от Карелия, където снимахме хора, които живеят в бараки. Как да обясниш на подобен човек за " двореца на Путин " или пък за яхтата на Сечин? Този човек живее с 15 хиляди рубли на месец (под 150 евро, б.ред.), без течаща вода в тоалетната, като през 18-и век. Това са корените на апатията, само че има и други аргументи. “ – разяснява той.

По думите на Анин, пътят към смяна на сегашната обстановка е доста сложен:

„ Първо би трябвало да спрем войната в Украйна. Второ, десетилетия би трябвало да се работи с популацията, а страната би трябвало да се реформира. Нужен е цялостен комплекс от ограничения. Но при режима на Владимир Путин е невероятно да се преодолее тази незаинтересованост. Ако си представим за секунда, че Русия може да бъде друга в бъдещето, тогава ще би трябвало да се извърши титанична работа по отваряне на архивите, за образоване на популацията и за описване на това какви закононарушения е направил режимът на Путин. “

„ Цялата истина за войната би трябвало да бъде разкрита, с цел да могат хората да осъзнаят ужаса, който се е случвал през тези 30 години и на който те са били безмълвни очевидци. Може би по-късно Русия ще има късмет да преодолее тази незаинтересованост и да стартира да живее по нов метод. “ – безапелационен е журналистът.

Той обаче акцентира, че всичко това е невероятно при режима на Владимир Путин:

„ Не просто до момента в който е жив Путин, а до момента в който е жив груповият Путин - до момента в който Русия е тирания и до момента в който има такива хора във властта. Просто не сме си давали задоволително сметка за това. Лично за мен тези хора съставляват тайфа. Това е проведена незаконна група в класическия смисъл на това разбиране. И до момента в който тази проведена незаконна група е на власт, нищо няма да се случи. “

„ Това не е скептицизъм, показвам просто обстоятелствата. И дублирам, че бъдещето на народа зависи от самия народ, а не от нас, публицистите. Нашата задача е да описваме на хората какво се случва в реалност, каква е властта, какво се случва в Украйна, да им описваме за незаконната война, за това по какъв начин съветските управляващи нехаят за живота на личните си жители и изпращат стотици хиляди хора на заколение. А останалото към този момент ще е дело на самите жители.
Това не е скептицизъм, а просто осъзнаване, че животът ви зависи от вас. Ако желаете да измененията живота си, би трябвало да го извършите. И в случай че от самото начало останете апатични, един ден ще почукат на вратата ви, ще заловен мъжа ви за врата и след три дни ще го хвърлят на фронта, където ще го убият. Това е цената, която хората заплащат за безразличието си към личната си орис и към ориста на страната. “ – обобщава Роман Анин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР